Duin & Bosch

Kennemer Wonen bouwt 48 sociale huurwoningen op het terrein van Duin & Bosch in Castricum. Dit gaat om de locatie waar voorheen De Clinghe stond, aan de vijver tegenover het hoofdgebouw. Op het terrein van Duin & Bosch worden naast sociale woningbouw ook koopwoningen en zorgvastgoed gerealiseerd.

48 sociale huurappartementen
Gemeente Castricum heeft eind 2017 het besluit genomen om mee te werken aan de wijziging van het bestemmingsplan die nodig is voor de nieuwbouw. De 48 sociale huurappartementen komen in twee gebouwen van vier lagen. In het project is veel aandacht voor 'natuur-inclusief' bouwen. Dat is een verzamelterm voor tal van maatregelen om natuur te integreren in nieuwbouw.

Planning

Mei 2022 - Juni 2022 Start bouwrijp maken en aanleggen nieuwe riolering vanaf de bouwkavel naar de Oude Parklaan aangelegd. Het bouwrijp maken is eind juni 2022 afgerond.
Juli 2022 - Aug 2022 Vanaf de tweede week van juli 2022 worden de nutsvoorzieningen zoals kabels en leidingen aangelegd. Deze werkzaamheden worden in de zomer van 2022 afgerond.
Aug 2022 - Sep 2022 Eind augustus 2022 start Bouwbedrijf Tervoort met de inrichting van het bouwterrein. Aansluitend start het heiwerk (van korte paaltjes) in de eerste week van september.
Voorjaar 2023 In het voorjaar van 2023 is het hoogste punt van de nieuwbouw bereikt waarna de woningen verder worden afgebouwd.
Najaar 2023 De oplevering van de nieuwbouw en verzorgen van de terreininrichting.

De oplevering van de nieuwbouw en de terreininrichting vindt plaats in het najaar van 2023. De appartementen worden verhuurd via SVNK.

Bent u 55 jaar of ouder en huurt u op dit moment een woning in Castricum?
De appartementen worden met voorrang aangeboden aan huurders van Kennemer Wonen in de plaats Castricum die 55 jaar of ouder zijn en in het volgende type woning wonen: een (eengezins)woning waarbij de slaapkamer op een andere verdieping ligt dan de keuken en woonkamer. Of een appartement dat u alleen kunt bereiken met trap.
Voldoet u aan deze voorwaarden en heeft u interesse? Vraag dan Doorstroomvoorrang nieuwbouw aan via deze pagina. Huurders die ouder zijn dan 65 jaar, hebben voorrang op huurders tussen 55 en 65 jaar.

Meer informatie
Meer informatie over het project en de verhuurbrochure voor deze woningen, vindt u terug bij 'Gerelateerde documenten' aan de rechterzijde op deze pagina.