Duurzaam kantoor

Kennemer Wonen verhuist 22 maart naar een duurzaam kantoor in Heiloo
Bestaand kantoorpand in Heiloo is volledig verbouwd en verduurzaamd


Kennemer Wonen huurt momenteel een pand aan de Hertog Aalbrechtweg in Alkmaar. Dit pand is relatief gezien te groot voor het aantal medewerkers dat er momenteel werkt, en voldoet niet (meer) aan de eisen van deze tijd wanneer we kijken naar duurzaamheid, de manier van werken en de locatie ten opzichte van het werkgebied. Het pand aan de Schuine Hondsbosschelaan 45 in Heiloo is eigendom van Kennemer Wonen en bevindt zich midden in ons werkgebied. Dit werd de afgelopen jaren verhuurd aan Landschap Noord-Holland. Zij willen graag op de huidige locatie blijven. Het kantoorpand aan de Schuine Hondsbosschelaan was niet energiezuinig en was nodig aan vernieuwing toe. Een renovatie van het pand in Heiloo door Kennemer Wonen in combinatie met de invoering van ‘Het Nieuwe Werken’, biedt voldoende ruimte om deze locatie met beide organisaties te betrekken.
Vanuit onze duurzaamheidsambities is het plezierig dat we een bestaand pand kunnen hergebruiken voor onze gezamenlijke huisvesting.

Verhuizing op 22 maart - Nieuwe gegevens
Vrijdag 22 maart verhuizen wij naar een volledig energieneutraal kantoorpand in Heiloo. Wij betrekken het kantoor samen met Landschap Noord-Holland.
Vanwege de verhuizing is ons kantoor in Alkmaar op vrijdag 22 maart gesloten. Vanaf maandag 25 maart zijn de nieuwe gegevens:

Bezoekadres Kennemer Wonen: Schuine Hondsbosschelaan 45, 1851 HN in Heiloo
Postadres Kennemer Wonen:
Postbus 284, 1850 AG in Heiloo 

Bezoekadres Landschap Noord-Holland:
Schuine Hondsbosschelaan 45a, 1851 in Heiloo
Postadres Landschap Noord-Holland:
Postbus 222, 1850 AE in Heiloo (ongewijzigd)

Duurzaamheidsmaatregelen
Door de duurzaamheidsmaatregelen die tijdens de renovatie zijn getroffen, is het pand volledig ‘energieneutraal’ opgeleverd. Dit is het resultaat door bijvoorbeeld de plaatsing van zonnepanelen, een lucht-water warmtepomp, extra zware isolatie en triple glas. Het pand is afgesloten van aardgas. We kiezen voor natuurlijke energiebronnen, minimaliseren het waterverbruik door waterbesparende kranen en gebruiken LED verlichting met sensoren. Ook biedt de verduurzaming van het pand de mogelijkheid om ervaring op te doen met nieuwe technieken die we later mogelijk elders in ons woningbezit kunnen doorvoeren.

Duurzaamheidsambities
Als woningcorporatie streeft Kennemer Wonen naar een CO2-neutraal woningbezit in 2050. Een van de ambities van Landschap Noord-Holland is een klimaatbestendig landschap. De verhuizing naar een energieneutraal kantoorpand in Heiloo, past uitstekend bij de ambities van beide organisaties. Door één pand met elkaar te delen, is er geen tweede kantoor nodig en zijn we efficiënter. Er zijn minder vierkante meters nodig door een gedeelde kantine, receptie en vergaderruimten.

Uitvoering door Tervoort uit Egmond
Kennemer Wonen heeft in aannemer Tervoort uit Egmond een duurzame partner gevonden die het pand volledig heeft gerenoveerd tot een energieneutraal kantoor. Tervoort heeft duurzaamheid al ver doorgevoerd binnen hun eigen bedrijfspand. Eind mei 2018 is Tervoort gestart met de werkzaamheden aan de Schuine Hondsbosschelaan. Na bijna een jaar verbouwen, is Kennemer Wonen samen met Landschap Noord-Holland op 22 maart verhuist naar Heiloo.

De video bovenaan deze pagina geeft u een indruk van de uitgevoerde werkzaamheden. Tegelijkertijd vertellen Dick Tromp (Kennemer Wonen) en Ernest Briët (Landschap Noord-Holland) meer over de verduurzaming en gezamenlijke huisvesting in Heiloo.

Heeft u een vraag of opmerking?
Maak dan gebruik van dit contactformulier.

Woning informatie

Kenmerken

Type
Verbeterprojecten
Status
Gepland
Plaats
Schuine Hondsbosschelaan 45, Heiloo
Startdatum
Eind mei 2018
Gereed
April 2019 (verwacht)

Woningtypes

  • Kantoor

Gerelateerde pagina's