Eerste Groenelaan

Op het terrein aan de Eerste Groenelaan, naast de Paulusschool in Castricum worden vijftien duurzame en sociale huurwoningen gebouwd.

Bouwgroep Dijkstra Draisma heeft het project uitgewerkt en bouwt de woningen. Het zijn grondgebonden woningen voor een- en tweepersoonshuishoudens. De woningen worden volledig energieneutraal opgeleverd en krijgen geen gasaansluiting. Ze worden voorzien van zonnepanelen, een warmtepomp, extra isolatie, en infiltratiekratten in de grond zodat regenwater niet hoeft te worden afgevoerd en wordt toegevoegd aan de grond waardoor er minder verdroging optreedt. Goed voor het milieu en tegelijkertijd zorgen de duurzaamheidsmaateregelen ervoor dat de woonlasten voor huurders betaalbaar blijven.

Geluisterd naar bewoners
Omwonenden en andere belanghebbenden zijn in het voortraject betrokken bij dit nieuwbouwplan. Na de eerste informatiebijeenkomst heeft een aantal omwonenden en belanghebbenden hun zorgen geuit over onder andere de ligging, parkeren en bereikbaarheid. De plannen zijn daarna aangepast en de gemeenteraad stemde vorig jaar in met deze woningbouwontwikkeling. 

Planning
De bouw is gestart in april 2019 en de woningen worden eind 2019 opgeleverd. De woningen worden voor verhuurd aangeboden via het SVNK. De huurprijs voor de woningen wordt maximaal € 607 per maand (prijspeil 2019). 

Woning informatie

Kenmerken

Type
Nieuwbouwprojecten
Status
Gepland
Plaats
Castricum
Startdatum
April 2019
Gereed
December 2019
Aantal woningen
15
Verhuur

Nog niet bekend.

Gerelateerde documenten