Eerste Groenelaan

Op het terrein aan de Eerste Groenelaan, naast de Paulusschool in Castricum zijn vijftien duurzame en sociale huurwoningen gebouwd.

Bouwgroep Dijkstra Draisma heeft het project uitgewerkt en de woningen gebouwd. Het zijn grondgebonden woningen voor een- en tweepersoonshuishoudens. De woningen zijn volledig energieneutraal opgeleverd en hebben geen gasaansluiting. Ze zijn voorzien van zonnepanelen, een warmtepomp, extra isolatie, en infiltratiekratten in de grond zodat regenwater niet hoeft te worden afgevoerd en wordt toegevoegd aan de grond waardoor er minder verdroging optreedt. Goed voor het milieu en tegelijkertijd zorgen de duurzaamheidsmaateregelen ervoor dat de woonlasten voor huurders betaalbaar blijven.

Geluisterd naar bewoners
Omwonenden en andere belanghebbenden zijn in het voortraject betrokken bij dit nieuwbouwplan. Na de eerste informatiebijeenkomst heeft een aantal omwonenden en belanghebbenden hun zorgen geuit over onder andere de ligging, parkeren en bereikbaarheid. De plannen zijn daarna aangepast waarne de gemeenteraad instemde met deze woningbouwontwikkeling. 

Planning
De bouw is gestart in april 2019. De woningen zijn eind 2019 opgeleverd en betrokken door huurders.