Duin & Bosch

Kennemer Wonen is benaderd door de Parnassia Groep om sociale huurwoningen te bouwen op het terrein van Duin & Bosch. Dit gaat om de locatie waar voorheen De Clinghe stond, aan de vijver tegenover het administratiegebouw. Op het terrein van Duin & Bosch worden naast sociale woningbouw ook koopwoningen en zorgvastgoed gerealiseerd.

48 sociale huurappartementen
Gemeente Castricum heeft eind 2017 het besluit genomen om mee te werken aan de wijziging van bestemmingsplan die nodig is voor de nieuwbouw van 48 sociale huurappartementen in twee gebouwen. Op dit moment wordt de wijziging van het bestemmingsplan voorbereid, waarna het ontwerp van de woningen wordt opgestart. Wanneer alles voorspoedig verloopt, kan de bouw in 2020 starten.  

Totstandkoming
Kennemer Wonen heeft naar aanleiding van de vraag in 2016 door BRTArchitecten een stedenbouwkundige verkenning laten maken. De eerste ideeën zijn besproken in het Kwaliteitsteam Duin & Bosch en getoetst aan het beeldkwaliteitsplan van het terrein Duin & Bosch. Omwonenden en belanghebbenden zijn in 2016 geïnformeerd over de plannen. Na de inloopbijeenkomst die werd georganiseerd zijn er veel reacties binnengekomen in de vorm van een vraag of bezwaar. Veel vragen die door omwonenden werden gesteld gingen over de woningaantallen binnen het gebied Duin en Bosch en over de resterende bouwmogelijkheden op het terrein. Parnassia Groep en gebiedsontwikkelaar STAAT Bouwmanagement hebben toelichting gegeven op deze onderwerpen. Meer informatie over de plannen, inclusief een sfeerimpressie en de presentatie die in 2016 zijn getoond, vindt u terug bij 'Gerelateerde documenten' onderaan deze pagina.

 

Woning informatie

Kenmerken

Type
Nieuwbouwprojecten
Status
Gepland
Plaats
Castricum
Startdatum
2020
Gereed
2020
Aantal woningen
48