Duin & Bosch

Kennemer Wonen ontwikkelt een plan voor 48 sociale huurwoningen op het terrein van Duin & Bosch. Dit gaat om de locatie waar voorheen De Clinghe stond, aan de vijver tegenover het hoofdgebouw. Op het terrein van Duin & Bosch worden naast sociale woningbouw ook koopwoningen en zorgvastgoed gerealiseerd.

48 sociale huurappartementen
Gemeente Castricum heeft eind 2017 het besluit genomen om mee te werken aan de wijziging van het bestemmingsplan die nodig is voor de nieuwbouw. De 48 sociale huurappartementen komen in twee gebouwen van vier lagen. In het project is veel aandacht voor 'natuur-inclusief' bouwen. Dat is een verzamelterm voor tal van maatregelen om natuur te integreren in nieuwbouw.

Planning
In mei 2021 is de bouwaanvraag voor de nieuwbouw ingediend. Wanneer alle procedures volgens planning verlopen, verwachten wij begin 2022 te starten met de bouw. De woningen zullen dan in het voorjaar van 2023 klaar zijn. De appartementen worden verhuurd via SVNK.

Meer informatie
Meer informatie over de plannen, inclusief een sfeerimpressie en de presentaties die in 2016 en in maart 2021 zijn getoond, vindt u terug bij 'Gerelateerde documenten' op deze pagina.

Informatieavond 16 maart 2021
Tijdens een online informatieavond zijn omwonenden geïnformeerd over de status van het project en zijn de actuele plannen en ontwerpen getoond.

De volledige informatiebijeenkomst is hier terug te kijken.