J.E. de Witstraat e.o.

Kennemer Wonen gaat de 54 boven- en benedenwoningen aan de J.E. de Witstraat, Hogeweg en Middelweg in Uitgeest vervangen voor nieuwbouw. De woningen zijn 70 jaar oud en voldoen niet meer aan de huidige maatstaven.  Ze bevatten asbest, zijn niet goed geïsoleerd (energie, geluid) en daarnaast zijn de bovenwoningen minder goed toegankelijk voor ouderen en mensen die slecht ter been zijn. Met de sloop en vervolgens nieuwbouw van 54 sociale huurwoningen draagt Kennemer Wonen bij aan de verduurzaming van het woningbezit en vergroten we daarnaast de toegankelijkheid en het wooncomfort. Dit huidige plan is tot stand gekomen in samenwerking met een vertegenwoordiging van de bewoners van de betreffende woningen. 

Kenmerken 
De nieuwbouw zal bestaan uit een combinatie van 28 drie-kamer appartementen (68-72 m2) en 26 rijwoningen (86-87 m2). De huidige bewoners hebben de mogelijkheid om terug te keren naar één van de nieuwe woningen als deze passend is qua inkomen en gezinssamenstelling. De overige woningen worden te zijner tijd als sociale huurwoning verhuurd via SVNK

Planning 
Op 27 augustus 2019 is er een inloopavond voor bewoners en omwonenden gehouden en heeft Kennemer Wonen de plannen gepresenteerd. De presentatieborden die deze avond getoond zijn vindt u hier. In 2019 en 2020 zal er vervangende woonruimte voor de bewoners gezocht worden en zullen de benodigde vergunningstrajecten gestart worden. Als alles voorspoedig verloopt verwachten we 2021 te kunnen starten met de sloop en de uitvoering van de nieuwbouw waarna het project in 2022 wordt opgeleverd.