Vroonermeer Noord 30 eengezinswoningen

In de nieuwbouw wijk Vroonermeer Noord heeft Kennemer Wonen 30 eengezinswoningen gerealiseerd in de sociale huur. 

Duurzame woningen
Vroonermeer Noord wordt een woonwijk met ongeveer 730 koop- en huurwoningen met veel groen, water en een grote variatie aan woningen. Een wijk met mooie straatjes die het dorpsgevoel oproepen. Er komt nauwelijks hoogbouw. Duurzaamheid speelt een belangrijke rol. De woningen worden energiezuinig en duurzaam gebouwd. Alle woningen worden aangesloten op het warmtenet van de HVC. De woningen worden voorzien van een glasvezelaansluiting.

Voorzieningen
Op het grondgebied van de gemeente Langedijk, tussen de Gedempte Veert in Sint Pancras en de huidige Vroonermeerweg komt een grote waterplas. Aan de westkant, langs de Schagerweg (N245), komt een groene landschappelijke recreatieve strook die tevens als geluidsbarrière voor de N245 dient. Vroonermeer Noord wordt een rustige, groene en duurzame wijk en met veel speelmogelijkheden voor kinderen. In de wijk komen voorzieningen zoals een gezondheidscentrum, en mogelijkheden voor recreatie voor jong en oud. Winkels en supermarkten zijn dichtbij in winkelcentrum De Mare in Alkmaar Noord en in Sint Pancras.

Planning
In juli 2017 is aannemer HSB uit Volendam gestart met de bouw van de 30 eengezinswoningen. De eerste 24 eengezinswoning zijn in 2018 opgeleverd en verhuurd. In april 2019 zijn de laatste zes eengezinswoningen opgeleverd. 

Verhuur
Alle eengezinswoningen zijn verhuurd. 

Meer algemene informatie over de wijk Vroonermeer Noord en de omgeving is hier te vinden.