Vroonermeer Noord

In de nieuwbouw wijk Vroonermeer Noord realiseert Kennemer Wonen 30 eengezinswoningen in de sociale huur.

Vroonermeer Noord wordt een wijk met ongeveer 730 koop- en huurwoningen met veel groen, water en een grote variatie aan woningen. Een wijk met mooie straatjes die het dorpsgevoel oproepen. In de wijk komen voorzieningen zoals een gezondheidscentrum, en mogelijkheden voor recreatie voor jong en oud. De gemeente Alkmaar realiseert een brede school. Naast de school komen 18 huurappartementen ontwikkelt door Kennemer Wonen.  

Planning
In juli 2017 is aannemer HSB uit Volendam gestart met de bouw. De 24 woningen zijn inmiddels opgeleverd en verhuurd. Zes eengezinswoningen zijn nu in uitvoering. Als alles volgens planning loopt worden deze zes woningen in maart 2019 opgeleverd. De 18 appartementen worden in 2019 verder ontwikkeld en de geplande start bouw zal in 2020 zijn.

Verhuur
De zes eengezinswoningen worden voor verhuur aangeboden via www.svnk.nl.  De netto huurprijs voor de woningen bedraagt € 710,68 per maand en worden worden aangeboden onder de huurtoeslaggrens. Vanaf 1 januari 2016 moet Kennemer Wonen voldoen aan de passendheidsnorm voor het toewijzen van woningen die de Overheid heeft vastgesteld. Dit betekent dat voor deze woningen zowel een minimum als een maximum inkomen van toepassing is. Meer informatie over de woning, de huurprijs, het passende inkomen en de inschrijving vindt u op www.svnk.nl en onderaan deze pagina bij 'Gerelateerde documenten'

Woning informatie

Kenmerken

Type
Gerealiseerde projecten
Status
Gepland
Plaats
Alkmaar
Startdatum
2017
Gereed
2018
Aantal woningen
24
Verhuur

De woningen worden via het SVNK verhuurd. Zie ook Passend Toewijzen

Zie projectwebsite

Woningtypes

  • Eengezinswoningen

    24 eengezinswoningen in de social huur. Meer informatie over dit type woning volgt nog.