Oosterkimschool

Kennemer Wonen heeft een plan ontwikkeld voor totaal 16 grondgebonden woningen op de locatie van de voormalige Oosterkimschool aan de Bovenweg 6 in Schoorl. Alle woningen zullen worden verhuurd in de sociale sector. .

Het plan bestaat uit 2 woonblokken van elk 8 eengezinswoningen met daartussen een hofje met groen. Naast de woonkamer en keuken op de begane grond, zijn op de eerste verdieping een badkamer, technische ruimte en 2 slaapkamers gerealiseerd.  De voormalige Oosterkimschool is in de zomer van 2022 door de gemeente gesloopt en het terrein wordt bouwrijp opgeleverd. Begin 2023 is bouwbedrijf van der Gragt uit Wormerveer gestart met de bouw van de woningen. De oplevering van de nieuwbouw en de terreininrichting heeft inmiddels plaatsgevonden.

Verhuur van de woningen
De eengezinswoningen zijn met voorrang aangeboden aan huurders van Kennemer Wonen die een jongerenwoning in de gemeente Bergen achterlaten. Deze huurders zijn hiervoor persoonlijk aangeschreven.

De woningen zijn in oktober 2023 geadverteerd op de website van SVNK. Inmiddels zijn de sleutels van de woningen in februari 2024 overhandigd aan de nieuwe bewoners.

Meer informatie vindt u in de verhuurbrochure bij 'Gerelateerde documenten' op deze pagina.

Planning

Start bouw Begin 2023
Oplevering Begin 2024