Bouw 48 sociale huurwoningen Duin & Bosch in volle gang

De eerste verdiepingsvloeren zijn gelegd, tijd voor een officieel moment

De contouren van de 48 betaalbare huurappartementen op Duin & Bosch worden nu echt zichtbaar. Tijd voor een officieel moment. Dinsdagmiddag 6 december waren betrokken partijen aanwezig om de voortgang te bekijken. Tegelijkertijd een moment waarop het bouwbord op locatie officieel werd onthuld door Krista Walter, directeur-bestuurder van Kennemer Wonen en Paul Slettenhaar, wethouder Wonen van gemeente Castricum. Krista Walter: “In mei van dit jaar ondertekenden Kennemer Wonen en aannemer Tervoort op deze locatie de aannemingsovereenkomst voor de bouw. Inmiddels zijn de eerste verdiepingsvloeren gelegd. Fijn om te zien dat er zo hard gewerkt is en de 48 sociale huurwoningen eind 2023 beschikbaar zijn voor nieuwe bewoners. Ik kijk uit naar de oplevering!”

Duurzame sociale huurwoningen
De 48 driekamerwoningen, verdeeld over twee gebouwen van vier lagen, worden Nul-op-de-meter (NOM). Dat is niet alleen duurzaam en goed voor het milieu, maar is ook gunstig voor de energierekening van de huurders.

Unieke ligging en natuurinclusief bouwen
Wat deze woningen uniek maakt, is de ligging. Het duinlandschap wordt uitgebreid door op verschillende plaatsen duinzand toe te voegen en door schelpenverharding toe te passen bij de parkeerplaatsen. Daarbij is veel aandacht voor natuurinclusief bouwen; een verzamelterm voor maatregelen om natuur te integreren in nieuwbouw. Denk daarbij aan inbouwkasten voor broedende vogels en vleermuizen, duinbeplanting en natuurvriendelijke verlichting.

Voortgang van de bouw en planning
Samen met wethouder Paul Slettenhaar van gemeente Castricum onthulde Krista Walter het bouwbord bij de locatie. Op het bouwbord prijkt het ontwerp dat refereert aan de Chalet-stijl uit het begin van de vorige eeuw, dat ook is toegepast bij het hoofdgebouw.

Paul Slettenhaar: “Voor het college van Castricum staat woningbouw met stip bovenaan de lijst. De woningnood in de gemeente Castricum is immers hoog. Verschillende doelgroepen inwoners zijn op zoek naar geschikte woonruimte zoals starters, jonge gezinnen, senioren en andere groepen inwoners. Ik ben blij dat gezien de krapte op de woningmarkt nieuwe woningen gebouwd gaan worden. De woningen bij Duin &Bosch zijn een stap in de goede richting. Daar mogen we trots op zijn.”

Wanneer alles volgens planning verloopt, worden de woningen eind 2023 opgeleverd. “Ik kijk uit naar het moment dat we de nieuwe bewoners hier kunnen verwelkomen! Tegelijkertijd hoop ik dit soort momenten op bouwlocaties vaker mee te maken. Dat betekent namelijk dat er nog meer sociale huurwoningen worden gebouwd, woningen die hard nodig zijn!”, sluit Krista Walter af.


Wethouder Paul Slettenhaar en directeur-bestuurder Krista Walter onthullen officieel het bouwbord.


Toespraak van Krista Walter voor de aanwezigen. Op de achtergrond de woningen in aanbouw.