Inloopbijeenkomst nieuwbouwplan Elkshove positief ontvangen

‘Elf uiterst duurzame betaalbare huurwoningen’

Vorige week is nieuwbouwplan Elkshove in Bergen gepresenteerd aan omwonenden. Acht gedateerde woningen aan Elkshove 2 t/m 8 worden gesloopt en vervangen door elf betaalbare energiezuinige woningen. De inloopbijeenkomst bij de Brandweerkazerne werd goed bezocht door buurtbewoners. Manager Vastgoed van Kennemer Wonen, Michiel van Baarsen: “De omwonenden reageerden overwegend positief op het plan en droegen aandachtspunten aan die wij samen met de gemeente meenemen bij de verdere uitwerking van het plan. Met dit nieuwbouwplan worden elf uiterst duurzame woningen toegevoegd aan de woningvoorraad van Kennemer Wonen in de gemeente Bergen.”


Schetsontwerp
De bouwkundige en technische staat van de acht woningen aan Elkshove 2 t/m 8 is dermate slecht dat renovatie niet haalbaar is. Kennemer Wonen heeft daarom een plan voor nieuwbouw ontwikkeld. De schetsen van het ontwerp zijn gepresenteerd aan omwonenden. De nieuwbouw bestaat uit drie woonlagen met appartementen. Alle woningen hebben drie kamers, een buitenruimte en een aparte berging op de begane grond. Aan de achterzijde van het gebouw worden parkeerplaatsen gerealiseerd. De woningen worden voorzien van een lift waardoor ook de woningen ook voor ouderen heel geschikt zijn.

Duurzaamheidsambitie
Met het nieuwbouwplan worden elf uiterst duurzame woningen toegevoegd aan de woningvoorraad van Kennemer Wonen in de gemeente Bergen. De woningen hebben geen gasaansluiting, op het dak komen zonnepanelen en wordt elektrisch gekookt. Elke woning heeft een lucht-warmtepomp voor de warmtevoorziening. In de zomer worden de woningen hiermee gekoeld, waarmee het ook in de warme zomers comfortabel wonen is. Door een combinatie van hoogwaardige isolatie en toepassing van duurzame installaties, worden de woningen Nul-op-de-Meter (NOM).

Vervolg
Kennemer Wonen wil eind dit jaar de omgevingsvergunning aanvragen bij de gemeente. Omwonenden worden op de hoogte gehouden van het vervolg. Op de website van Kennemer Wonen is informatie te vinden over project Elkshove waaronder een verslag van de inloopbijeenkomst.