Kennemer Wonen verduurzaamt wagenpark

Kennemer Wonen heeft deze week een volgende stap gezet in de verduurzaming van haar eigen bedrijfsvoering. Woensdag 31 mei zijn acht volledig elektrische auto’s afgeleverd, waarmee het eigen wagenpark van Kennemer Wonen volledig is verduurzaamd.

Duurzaam vervoer
Medewerkers van Kennemer Wonen zijn regelmatig onderweg. Op bezoek bij bewoners, naar leden van de huurdersorganisatie of een organisatie waar we mee samenwerken. Naar een inspectie of verhuring van een woning, naar een nieuwbouw- of een verduurzamingsproject. Sinds het kantoor in Heiloo zich midden in het woningbezit bevindt, wordt al veelvuldig gebruik gemaakt van een aantal (elektrische) fietsen die beschikbaar zijn voor alle medewerkers. De wens was het vervoer nog verder te verduurzamen. Duurzaam, met oog voor de toekomst!

Acht elektrische poolauto’s vervangen zestien benzineauto’s
Het wagenpark van Kennemer Wonen bestond uit zestien benzineauto's. Die worden nu vervangen door acht elektrische auto’s. Krista Walter, directeur-bestuurder van Kennemer Wonen: “Met de aanschaf van deze elektrische auto’s, zetten wij in onze bedrijfsvoering een volgende stap in verduurzaming en CO2-reductie. Door de huidige hybride-vorm van werken op kantoor en thuiswerken, kunnen wij ons wagenpark anders inrichten. Door de auto’s in te zetten als poolauto’s, kunnen deze ook nog eens efficiënter worden ingezet en brengen wij ons wagenpark terug van zestien benzineauto’s naar acht elektrische auto’s. Daarbij hebben we met de collega's afgesproken goed te monitoren of dit er voldoende zijn.”

CO2-reductie; Duurzaam, met oog voor de toekomst
In de zoektocht naar een passende oplossing is gekozen voor elektrische auto’s geleverd door van Vliet Autogroep uit Woerden. Dat CO2-reductie niet alleen bij woningen belangrijk is, maar ook in mobiliteit dat benadrukt ook Ruben Elzas, werkzaam bij van Vliet Autogroep: “Van Vliet heeft een doelstelling voor het leveren van elektrische auto’s om bij te dragen aan de CO2-reductie. Wij zijn blij dat we deze acht auto’s mogen leveren aan Kennemer Wonen en wensen de collega’s veel veilige en duurzame kilometers!”
Krista Walter sluit af: “De auto’s houden hun herkenbare groene en rode accenten, uiteraard wel in een nieuw jasje. Daarmee zijn onze medewerkers herkenbaar in de wijk, nu nog weer een stukje duurzamer!”

Krista Walter (rechts) neemt acht elektrische Opel Corsa’s in ontvangst van Ruben Elzas voor het kantoor van Kennemer Wonen in Heiloo