Ontmoetingsruimte De Biesbosch, plek voor ontmoeting en verbinding

Vrijdag 20 oktober is de ontmoetingsruimte De Biesbosch aan de Biesboschstraat in Alkmaar officieel heropend. Door samenwerking tussen Kennemer Wonen en Philadelphia is een nieuwe invulling voor ontmoeting en dagbesteding ontstaan.

Een van de pijlers van het nieuwe Koersplan van Kennemer Wonen is een thuis voor iedereen. Kennemer Wonen kijkt in haar bestaande en nieuwe vastgoed hoe mensen nog beter met elkaar kunnen samenwonen. Samen wonen, samen werken, samen leven.
Sinds deze zomer werken mensen met een verstandelijke beperking in de ontmoetingsruimte De Biesbosch. In deze ontmoetingsruimte organiseert Philadelphia dagbesteding. Romy, deelnemer van de dagbesteding is blij met haar nieuwe werkplek: ‘Ik vind het werken hier heel leuk. Het is altijd gezellig en er komen veel mensen naar binnen. Het leukste vind ik om te koken, bakken en mensen uit de buurt te bedienen.’

Lekkerste appeltaarten
De ontmoetingsruimte bevindt zich onderin het wooncomplex van Kennemer Wonen waar ouderen zelfstandig wonen. De woningen worden toegewezen aan woningzoekenden vanaf 55 jaar. Ook Gerda Baron, bewoner van de Biesboschstraat is blij met de toevoeging aan de wijk: ”Ik ben blij dat hier nu iets te doen is. En vooral dat de mensen uit de buurt erbij worden betrokken.’ vertelt zij. ‘Ik ben een aantal keer op de koffieochtend geweest. Ze doen het ontzettend goed en bakken de lekkerste appeltaarten.”

Feestelijke opening
Onder begeleiding van een pianoconcert van Isabel, die een visuele beperking heeft, werden alle gasten ontvangen.


Isabel op de piano

Plek voor ontmoeting
Kennemer Wonen en Philadelphia zijn blij dat de nieuwe invulling van deze ontmoetingsruimte een feit is. Een plek voor ontmoeting en verbinding is daarmee geboren. Krista Walter, directeur-bestuurder van Kennemer Wonen benadrukt de meerwaarde van de samenwerking: “Kennemer Wonen vindt het belangrijk dat verschillende mensen hun plek in de wijk vinden en dat ouderen zelfstandig thuis kunnen blijven wonen en omzien naar elkaar. Woongebouwen als deze dragen daaraan bij: ouderen kunnen hier zelfstandig wonen én er zijn mogelijkheden voor ontmoeting en activiteiten. Dit is echt betekenisvol”

Wilt u meer weten over de ontmoetingsruimte op De Biesbosch of bent u benieuwd welke activiteiten worden georganiseerd? Kijk dan op: https://www.philadelphia.nl/locaties/biesbosch

 
De Biesbosch is geopend!


Bewoners van de Biesbosch ontvangen een cadeau voor de binnentuin