Overeenkomst voor tijdelijke woningen jongeren aan Benesserlaan in Uitgeest

Anterieure overeenkomst Kennemer Wonen en gemeente Uitgeest
Overeenkomst voor tijdelijke woningen jongeren aan Benesserlaan

Gemeente Uitgeest en Kennemer Wonen hebben vrijdag 11 maart een overeenkomst getekend voor de plaatsing van 20 tijdelijke woningen voor jongeren aan de Benesserlaan. Nog deze maand wordt de omgevingsvergunning aangevraagd.

De woningen komen op het terrein achter de voormalige tandartspraktijk. In de zogeheten anterieure overeenkomst zijn onder meer afspraken vastgelegd over de plaatsing van de woningen en de toewijzing van de woningen.

Jongeren en starters
Het gaat om 20 tijdelijke sociale huurwoningen die er voor maximaal 15 jaar komen te staan. Ze zijn bestemd voor jongeren tot 23 jaar en starters tot 28 jaar. In elk geval het eerste jaar krijgen jongeren uit Uitgeest voorrang bij de toewijzing.

Behoefte
Wethouder Jelle Brouwer (Wonen): “Er is onder deze groep een enorme behoefte aan huisvesting. Ik ben heel blij met deze stap. Dat biedt woningzoekenden lucht voor nu en in de tussentijd werken we hard aan de bouw van permanente woningen. Ik ben ook blij met de inbreng uit de buurt. In gesprekken met omwonenden hebben we het ontwerp aangepast, om zoveel mogelijk wensen te verwerken. Dat heeft onder meer opgeleverd dat beeldbepalende bomen behouden blijven en er 2 extra parkeerplaatsen komen.”

Krista Walter, directeur-bestuurder van Kennemer Wonen: “Met de ondertekening van deze overeenkomst, komen de tijdelijke woningen voor jongeren weer een stap dichterbij. Op een locatie die werd genoemd door de Jongerenraad van de gemeente. Dit zijn de eerste tijdelijke woningen die Kennemer Wonen plaatst. Wij zijn blij dat we hiervoor de ruimte krijgen in Uitgeest en daarmee (tijdelijk) extra woonruimte kunnen creëren voor jongeren in Uitgeest.”