Petrusschool

Petrusschool in Groet

Kennemer Wonen ontwikkelt een nieuwbouwplan op de locatie van de voormalige Petrusschool (Korhoendersweg 2) in Groet. Het plan omvat 21 appartementen.

21 sociale huurappartementen
Gemeente Bergen heeft de voormalige Petrusschool in Groet gesloopt en Kennemer Wonen gevraagd om een plan uit te werken voor sociale woningbouw op deze locatie. Het ontwikkelde plan bestaat uit 21 sociale huurappartementen in een compact gebouw van drie lagen. Het totale aantal woningen is verdeeld in 9 driekamerappartementen (circa 73 m2) en 12 tweekamerappartementen (circa 57 m2). Het worden Nul-op-de-Meter-woningen. Dit betekent dat de woning voldoende energie opwekt voor het verbruik van gebouw gebonden installaties én de huishoudelijke apparaten. De appartementen hebben een buitenruimte en een inpandig berging op de begane grond. Verder zijn de appartementen rollatorgeschikt en toegankelijk met een lift.

Planning
De ruimtelijke procedure voor het wijzigen van het bestemmingsplan en de aanvraag omgevingsvergunning starten naar verwachting eind 2022. Als de procedures vlot verlopen, wordt in 2024 gestart met de bouw. De woningen worden dan begin 2025 opgeleverd.

Toewijzing
De appartementen worden verhuurd via SVNK. De beoogde doelgroep voor de tweekamerappartementen is jongeren van 23 tot 28 jaar. De beoogde doelgroep voor de driekamerappartementen is senioren 65+.

Meer informatie
Meer informatie over de plannen vindt u terug bij 'Documenten' op deze pagina. U vindt daar de presentatiepanelen die getoond zijn tijdens de informatiebijeenkomst van 14 september 2021. Er staat tevens informatie over de gewijzigde stedenbouwkundige situatie in oktober 2022.