woonfraude

Als een huurder de regels van zijn huurovereenkomst niet na komt, noemen we dit woonfraude. Dit kan zijn onderverhuur, kamerverhuur, overbewoning, woning als bedrijfsruimte, hoofdverblijf elders, hennepteelt, prostitutie en drugs. We gaan woonfraude zoveel mogelijk tegen. Heeft u een melding van woonfraude in uw omgeving, geef het aan ons door.

Veel gevraagd over woonfraude

Is het kweken van hennep toegestaan?

Nee, hennepkweek is verboden.

Ik vermoed dat er in de buurt een hennepkwekerij zit. Wat moet ik doen?

Bel de politie. Speel in elk geval niet de held en ga er nooit zelf op af! Achter de hennepteelt zitten vaak zware criminelen, die niet terugschrikken voor geweld en bedreiging. Denk daarom altijd aan uw eigen veiligheid en neem geen onnodige risico’s!

Ik wil een bedrijf starten in mijn woning. Mag dat?

De woning heeft als bestemming woonruimte en u moet dat ook zo gebruiken. Zonder schriftelijke toestemming mag u geen beroep of bedrijf uitoefenen vanuit uw woning.

Wat zijn de gevolgen als hennepkweek bij mij wordt ontdekt?

U mag geen hennep kweken in uw woning. Als dat wel het geval is vragen wij u de huur op te zeggen. Als u weigert, dan zullen wij de rechter vragen uw huurovereenkomst te ontbinden en u te veroordelen tot het herstel van alle schade en een boete.

Wat is onderverhuur?

Het doorverhuren van de woning aan anderen noemen we onderverhuur. Dit is niet toegestaan en kan leiden tot ontbinding van de huurovereenkomt.

Ik gebruik mijn huurwoning als tweede woning en heb mijn hoofdverblijf ergens anders. Mag dat?

Nee, dit mag niet. Als u een woning van ons huurt, moet u deze volgens onze Algemene Huurvoorwaarden gebruiken als hoofdverblijf.

Mag ik mijn woning (gedeeltelijk) onderverhuren?

Nee, dat is bij sociale huurwoningen wettelijk niet toegestaan.

Wat zijn de gevolgen als drugshandel bij mij wordt ontdekt?

U mag vanuit uw woning niet handelen in drugs. Als dat wel het geval is dan leidt dit tot ontbinding van de huurovereenkomst en u kunt een boete krijgen.

Wat doet Kennemer Wonen als ik illegaal onderverhuur?

‚ÄčOnderverhuur kan leiden tot ontbinding van de huurovereenkomst. Daarnaast krijgt u een boete.

Meer vragen (6)