schade aan de woning

Als er schade ontstaat in of aan uw woning, is dat heel vervelend. Daarom doen wij ons best om u zo snel mogelijk te helpen door de schade te repareren. De oorzaak van de schade bepaalt wie de rekening betaalt, uzelf, Kennemer Wonen of uw verzekeraar.

Veel gevraagd over schade aan de woning

Wat kan ik doen bij inbraakschade?

Algemeen

Als u schade heeft aan de woning meldt u dit dan bij Kennemer Wonen via telefoonnummer (072) 8 222 888. Indien nodig brengt Kennemer Wonen een noodvoorziening aan. Doe ook altijd aangifte van inbraak bij de politie. U ontvangt van de politie een proces-verbaal van uw aangifte. Hiervan wil Kennemer Wonen een kopie ontvangen. Als het proces-verbaal bij ons binnen is kunnen wij overgaan tot definitief herstel van de schade aan de woning.

Wij vervangen geen cilinders na een inbraak. Dit mag u, op eigen kosten, zelf regelen.

Wat moet ik doen bij brandschade?

Algemeen

Bij een kleine schade, die zelf geblust is, Kennemer Wonen inschakelen voor herstel van de schade in de woning. Bij een grote schade wordt Kennemer Wonen via hulpdiensten ingeschakeld. Schade aan uw inboedel moet u bij uw eigen inboedelverzekering declareren.

 

Ik heb stormschade, wat moet ik doen?

Algemeen

Schade door storm komt de laatste jaren steeds vaker voor in Nederland. Als er bij u schade is ontstaan, neem dan contact op met Kennemer Wonen. Zijn uw eigen spullen beschadigd? Hiervoor is Kennemer Wonen niet aansprakelijk. Deze schade valt onder uw inboedelverzekering en mag u melden bij uw eigen inboedelverzekeraar.

 

Ik wil schade op Kennemer Wonen verhalen omdat mijn inboedelverzekeraar mijn claim afwijst. Wat moet ik doen?

Algemeen

Als uw inboedelverzekeraar uw schadeclaim afwijst en u deze bij Kennemer Wonen wilt verhalen, dan ontvangen wij graag eerst de schriftelijke afwijzing van uw verzekeraar. Na ontvangst van deze afwijzing zullen wij uw verzoek beoordelen.

Het is noodweer. Ik heb schade. Wat moet ik doen?

Algemeen

Wij begrijpen dat u zich zorgen maakt als er noodweer is. In verband met de veiligheid van onze aannemers, kunnen we niet altijd direct een schade beperken of repareren. Geef uw schade door via de website. Bij spoed belt u met ons. Wij zullen zo snel mogelijk, als het veilig is, een aannemer langs sturen. Is er accuut gevaar? Bel dan altijd 112.

Welke instantie voor welke calamiteit gebeld kan worden, leest u op de website van Veiligheidsregio.

Ik huur een tijdelijke huurwoning aan de Korhoenstraat (Project Benesserlaan) in Uitgeest. Mag ik iets ophangen aan de muur?

Algemeen

Ja, dat mag. Let op dat u speciale pluggen voor holle wanden gebruikt voor de bevestiging. De muren in uw woning zijn namelijk niet massief, maar voorzien van Fermacell-platen.

Hoe moet ik mijn berging gebruiken?

Algemeen

Bergingen zijn bestemd voor opslag van spullen. U kunt ze dus niet als woon- of slaapvertrek gebruiken en ook niet als werkplaats. Een fietsband plakken kan natuurlijk altijd, maar een intensief gebruik als reparatiewerkplaats geeft te veel overlast voor de andere bewoners.

Ook is het uit veiligheidsoverwegingen niet toegestaan om gevaarlijke stoffen op te slaan, bijvoorbeeld jerrycans met benzine.

Tip: plaats spullen in uw berging in een rek of stellingkast en niet op de vloer. Bewaar nooit waardevolle spullen in een berging en zet uw fiets op slot.