Heeft u een inboedelverzekering?

Kennemer Wonen raadt huurders aan een inboedelverzekering af te sluiten. Hiermee voorkomt u financiële tegenvallers door grote schades zoals wateroverlast, inbraak en brand. In uw inboedelpolis kunt u nalezen hoe u verzekerd bent. Ook kleine schades of vervangende woonruimte kunt u vergoed krijgen. Een inboedelverzekering kunt u online afsluiten, via uw bank of een verzekeringsadviseur.

Bent u goed gedekt bij schade?
Bij een huurwoning is het niet nodig een opstalverzekering af te sluiten. Dat doet Kennemer Wonen namelijk al. Maar het is wél verstandig om een inboedelverzekering af te sluiten voor uw interieur, meubilair, kleding, sieraden etc.. Hiermee verzekert u de spullen in uw huis tegen schade door bijvoorbeeld diefstal en brand. Een inboedelverzekering voor een huurwoning werkt bijna hetzelfde als een inboedelverzekering voor koopwoningen, alleen moet u hierbij nog rekening houden met het huurdersbelang.

Wat is huurdersbelang?
Huurdersbelang is een onderdeel van de inboedelverzekering. Hieronder vallen alle veranderingen, verbeteringen of uitbreidingen die u zelf in de huurwoning heeft aangebracht en zelf heeft betaald. Ook spullen die u heeft overgenomen van de vorige huurder vallen hieronder. Denk aan een parketvloer, niet standaard keuken of badkamer, zonwering maar ook schilderwerk en behang.