Omgevingsvergunning voor twintig tijdelijke huurwoningen voor jongeren aan de Benesserlaan

Kennemer Wonen gaat 20 tijdelijke sociale huurwoningen aan de Benesserlaan in Uitgeest laten bouwen. De omgevingsvergunning daarvoor is nu verleend. De woningen zijn bedoeld voor een periode van maximaal 15 jaar en worden toegewezen aan jongeren tot 28 jaar. De woningen bestaan uit 10 studio’s en 10 tweekamerappartementen. Krista Walter, directeur-bestuurder van Kennemer Wonen: “Kennemer Wonen is blij dat er, in overleg met omwonenden en de gemeente, tijdelijke woningen voor jongeren komen. De vraag naar woningen is enorm. Dus moeten we ook aan de slag met flexibele woonvormen zoals aan de Benesserlaan. Deze locatie is in het verleden aangedragen door de Jeugd- en Jongerenraad van Uitgeest.”

Ook het gemeentebestuur is blij dat er eindelijk woningen komen voor deze doelgroep. Wethouder Jan Schouten: “Voor deze groep is het erg lastig om woonruimte te vinden. De eerste bewoners van deze units zullen onze eigen Uitgeester jongeren zijn.” Hij voegt toe: “Maar met de bouw van deze 20 units zijn we er niet in Uitgeest. We werken hard aan plannen om nog meer jongeren en starters aan een woning te helpen.”

Woningen duurzaam en tijdelijk van aard
De woningen worden gasloos en voorzien van zonnepanelen. Door de hoogwaardige isolatie en de toepassing van een warmtepomp is het energieverbruik van de woningen laag. De huurprijs van de studio’s zal op ca. € 430,- en de tweekamerappartementen op ca. € 550,- komen te liggen (prijspeil 2022). De woningen blijven maximaal 15 jaar staan aan de Benesserlaan. Daarna worden ze verwijderd en wordt de openbare ruimte teruggebracht in de huidige situatie. Na 15 jaar kunnen de woningen op een andere locatie worden hergebruikt.

Behoud van bomen en groen
“Wij hebben in overleg met omwonenden zoveel mogelijk geprobeerd het aanwezige groen te behouden en dat is goed gelukt,” meldt wethouder Schouten. Er worden geen bomen gekapt. Slechts één kleine boom wordt verplaatst. Het plantsoen maakt deels plaats voor de woningen.

Planning
De omgevingsvergunning is verleend en wordt eind augustus 2022 gepubliceerd in de krant en op www.officielebekendmakingen.nl Als alles volgens planning verloopt, start de plaatsing van de nieuwe woningen in het voorjaar van 2023 en worden de woningen na circa 2 maanden opgeleverd.