Wie zijn wij

Kennemer Wonen is een woningcorporatie in de regio Noord-Kennemerland. Kennemer Wonen verhuurt, verbetert en bouwt betaalbare en energiezuinige huurwoningen in de gemeenten Alkmaar, Bergen, Castricum, Heiloo en Uitgeest. Onze missie is voldoende goede huurwoningen met passende woonlasten in gevarieerde wijken voor onze klanten van nu en in de toekomst. Kennemer Wonen beseft dat wonen niet stopt bij de voordeur, maar dat onze klanten ook graag in een prettige wijk wonen. Daaraan werken we samen met (toekomstige) bewoners, huurdersorganisaties, gemeenten, welzijns- en zorgorganisaties en marktpartijen.

Onze kernactiviteiten zijn:
Beheren, verhuren, bouwen en verkopen van woningen en de activiteiten die hier direct uit voortkomen. Andere activiteiten richten zich op behouden of verbeteren van de waarde van het bezit, zoals bij leefbaarheid en duurzaamheid.

Wij hebben de laatste jaren steeds meer aandacht voor duurzaamheid en beseffen dat we nog veel meer kunnen doen. Bij ons handelen en onze beslissingen moet altijd gekeken worden naar de rol van duurzaamheid; of het nu gaat om gedrag, onze woningen of onze bedrijfsvoering. Kennemer Wonen heeft ruim 10.000 huurwoningen in de regio. Bij Kennemer Wonen werken ongeveer 90 mensen.

Hoe is de organisatie van Kennemer Wonen opgebouwd?
Klik hier voor de organigram van de organisatie.

Waar richt Kennemer Wonen zich op de komende jaren?
Klik hier voor ons Strategisch Plan.