Kennemer Wonen verduurzaamt ook haar eigen wagenpark

Auto’s worden in 2023 vervangen door elektrische auto’s

Medewerkers van Kennemer Wonen zijn regelmatig onderweg. Naar een afspraak of bezoek aan onze huurders, voor een inspectie of verhuring van een woning of naar een (nieuwbouw)project op locatie. Sinds het kantoor in Heiloo zich midden in ons woningbezit bevindt, wordt al veel gebruik gemaakt van een tweetal elektrische fietsen die beschikbaar zijn voor alle medewerkers. Om een stap verder te gaan in verduurzaming, is een overeenkomst gesloten met Van Vliet Autogroep en wordt het wagenpark met bedrijfsauto’s vanaf 2023 elektrisch.

Elektrische poolauto’s
Het wagenpark van Kennemer Wonen bestaat op dit moment nog uit zestien benzineauto's. Vanaf 2023 vervangen wij deze auto’s door acht elektrische auto’s. Krista Walter, directeur-bestuurder van Kennemer Wonen: “Met de aanschaf van deze elektrische auto’s, zetten wij in onze bedrijfsvoering een volgende stap in verduurzaming en CO2 reductie. Door de huidige hybride-vorm van werken op kantoor en thuiswerken, kunnen wij ons wagenpark anders inrichten. Door de auto’s in te zetten als pool-auto’s, kunnen deze ook nog eens efficiënter worden ingezet en brengen wij ons wagenpark terug van zestien benzineauto’s naar acht elektrische auto’s.”

CO2 reductie
Dat CO2 reductie niet alleen bij woningen belangrijk is, maar ook in de bedrijfsvoering dat benadrukt ook Ruben Elzas van Van Vliet Autogroep: “Bij Van Vliet hebben wij een doelstelling voor het leveren van elektrische auto’s om bij te dragen aan de CO2 reductie. Wij zijn blij met deze overeenkomst met Kennemer Wonen, nadat wij eerder dit jaar proefritten op locatie hebben verzorgd om de juiste keuze voor de juiste auto te maken. In het voorjaar van 2023 verwachten wij acht elektrische Opel Corsa’s af te leveren in Heiloo.”
Krista Walter sluit af: Inderdaad, het model zoals hierachter, maar dan in de vertrouwde Kennemer Wonen kleuren; wit met groene en rode accenten. Daarmee zijn onze medewerkers nog steeds herkenbaar in de wijk, maar weer een stukje duurzamer.”


Krista Walter (Kennemer Wonen) en Ruben Elzas (Van Vliet Autogroep) bevestigen de overeenkomst voor het kantoor van Kennemer Wonen met het type auto dat geleverd wordt.