huur betalen via automatische incasso

U kunt de huur op verschillende manieren aan ons betalen. Een daarvan is via een automatische incasso. Dit is erg makkelijk. U regelt dit eenmalig en wij zorgen voortaan voor een juiste en tijdige afschrijving van de huur.

Veel gevraagd over huur betalen via automatische incasso

Ik heb net een machtigingsformulier ingeleverd. Wanneer wordt de huur dan automatisch afgeschreven?

Algemeen

Levert u het machtigingsformulier voor de 15e van de maand in, dan wordt de huur van de eerst volgende maand automatisch van uw rekening afgeschreven.

Hoe weet ik of mijn automatische incasso is gestopt?

Algemeen

U ontvangt bericht als wij de automatische incasso hebben stopgezet. Heeft u vragen? Neem dan contact op met de afdeling Huurincasso. De medewerker kijkt graag voor u na per wanneer de automatische incasso is stopgezet en bespreekt de eventuele andere mogelijkheden met u.

Wanneer wordt de huur automatisch afgeschreven?

Algemeen

U kunt zelf het moment van afschrijving bepalen. U heeft de keuze tussen de 26e en de eerste dag van de maand. De huur moet vooraf betaald worden. Soms valt de incassodatum in het weekend of op een feestdag. Wij incasseren dan de eerstvolgende werkdag.

De volgende incassodatums in 2024 vallen in het weekend of op een feestdag:

 • 26 december 2023 (Tweede kerstdag)
 • 1 januari 2024 (Nieuwjaarsdag)
 • 1 april 2024 (Tweede Paasdag)
 • 1 mei 2024 (Dag van de Arbeid, geen betalingsverkeer bij de banken)
 • 26 mei 2024 (zondag)
 • 1 juni 2024 (zaterdag)
 • 1 september 2024 (zondag)
 • 26 oktober 2024 (zaterdag)
 • 1 december 2024 (zondag)
 • 26 december 2024 (Tweede Kerstdag)
 • 1 januari 2025 (Nieuwjaarsdag)

Ik wil de automatische incasso beƫindigen. Hoe doe ik dat?

Algemeen

Als u niet langer wilt betalen per automatische incasso, kunt u dit telefonisch of schriftelijk aan ons doorgeven. Als u dit vóór de 15e van de maand bij ons doet, wordt de huur van de volgende maand niet meer automatisch afgeschreven.

Ik wil de huur automatisch betalen, wat moet ik doen?

Algemeen

Hiervoor moet u Kennemer Wonen machtigen. Gebruik hiervoor het machtigingsformulier. Stuur het ingevulde formulier per mail naar info@kennemerwonen.nl of per post naar Postbus 284, 1850 AG Heiloo. U heeft de keuze de huur vooraf op de 26e of op de eerste van de maand te laten afschrijven. Als wij het formulier voor de 15e van maand van u ontvangen, dan incasseren wij de huur van uw rekening per de eerstvolgende maand.

Hoe krijg ik een machtigingsformulier?

Algemeen

U kunt een machtigingsformulier afdrukken of downmloaden vanaf onze website. Wij kunnen u ook een machtigingsformulier toesturen. Klik hier voor het machtigingsformulier. 

Het ingevulde formulier kunt u mailen naar of opsturen naar Postbus 284, 1850 AG Heiloo. Heeft u geen scanner? Dan mag u ook een foto maken van  het ingevulde formulier.

Hoe kan ik mijn huur betalen?

Algemeen

U kunt de huur op verschillende manieren betalen:

 • Via automatische incasso. Dit is erg makkelijk. U regelt dit eenmalig door het machtigingsformulier in te vullen en op te sturen, dan zorgen wij voortaan voor een juiste, tijdige afschrijving;
 • Via een overschrijving per bank;
 • Ook kunt u langskomen om te pinnen op ons kantoor aan de Schuine Hondsbosschelaan 45 in Heiloo.

Contant betalen is niet mogelijk.

Ik heb dubbele huur betaald. Kunt u het bedrag aan mij terugstorten?

Algemeen

De snelste manier om uw geld terug te krijgen is wanneer u aan uw bank vraagt om het bedrag te laten storneren. Via internetnetbankieren kunt u heel gemakkelijk zelf het bedrag storneren. Lukt dit niet? Verzoek ons dan om het teveel betaalde bedrag terug te storten. Houd rekening met een maximale verwerkingstijd van twee weken.

Kan ik mijn incassodatum wijzigen?

Algemeen

Kennemer Wonen heeft twee incassomomenten. U kunt kiezen om de huur vooraf op de 26e of op de eerste van de maand te laten afschrijven.