ramen/ deuren

Heeft u een reparatieverzoek aan ramen of deuren? Deze kunt u aan ons doorgeven.

Veel gevraagd over ramen/ deuren

Kan ik wat doen tegen de condensvorming op mijn dubbele beglazing?

Algemeen

Condensaanslag op de buitenkant van de ramen ontstaat door de buitentemperatuur. Doordat HR++ glas zo goed isoleert kan de buitenruit relatief koud worden waardoor in bepaalde omstandigheden condensatie op de buitenruit kan ontstaan.

Zit het condens aan de buitenkant van het glas? Dan trekt dit in korte tijd vanzelf weg. Zit het condens tussen het dubbel glas? Neem dan contact met ons op.

Mijn voordeur is verrot, wat doet Kennemer Wonen daar aan?

Algemeen

Als de deur echt verrot is, maak dan een foto en mail deze door naar info@kennemerwonen.nl. Een medewerker Vastgoed Kwaliteit beoordeelt de foto en controleert wanneer schilderwerk gepland staat. Gaat het om schilderwerk wat aan de binnenkant van uw deur of raam afbladdert? Dan kunt u zelf het hout schuren en opnieuw schilderen.

Wie kan ik bellen bij een defect aan een kunststof of aluminium kozijn of het hang- en sluitwerk hiervan?

Algemeen

Voor reparatieverzoeken betreffende kunststof/aluminium kozijnen kunt u zelf direct contact opnemen SKK op telefoonnummer (085) 3038432. Ook kunt u direct een afspraak maken via de website van SKK.

Let op! SKK maakt gebruik van een automatisch plansysteem. U ontvangt per post of e-mail een afspraakbevestiging. Als die afspraak niet uitkomt, dan kunt u deze wel telefonisch verzetten.

Kan Kennemer Wonen mijn binnendeuren vervangen?

Algemeen

Nee, wij vervangen geen binnendeuren. Als de deur is beschadigd komt dit meestal door gebruik van de bewoner zelf. Wilt u toch nieuwe deuren, dan moet u dit schriftelijk bij ons aanvragen. Als wij akkoord zijn met uw aanvraag, mag u zelf uw binnendeuren vervangen. U krijgt hiervoor geen vergoeding. 

Hoe kan ik de vette aanslag van stickers op mijn nieuwe ruiten verwijderen?

Algemeen

Als een nieuwe ruit is geplaatst, zal de leverancier de sticker van de ruit verwijderen. Er kan een vette laag achter blijven op de plaats waar de sticker heeft gezeten. Er is geen specifiek schoonmaakmiddel voor het verwijderen van de ‘lijmresten’ van de sticker. Wij adviseren de ruit veelvuldig te reinigen met water. In de praktijk helpt een klein beetje spiritus door het water. Gebruik geen stickerverwijderaar. Dit kan het glas aantasten.

Mag ik folie op mijn raam plakken?

Algemeen

U mag raamfolie op uw raam plakken, tenzij het triple glas is. Dit komt voornamelijk voor bij gebouwen met een bouwjaar vanaf 2000. De kans op ruitbreuk bij triple glas is groter wanneer u raamfolie plakt. Raamfolie plakken is altijd op eigen risico. Bij schade bent u zelf verantwoordelijk voor de kosten.