zelf klussen

Kennemer Wonen geeft u alle ruimte uw huurhuis naar eigen smaak aan te passen. In overleg is bijna alles mogelijk.

We noemen deze persoonlijke wensen ‘zelf aan te brengen verandering' (afgekort ZAV). Dit zijn veranderingen die u zelf uitvoert. Deze veranderingen hebben effect op de staat van de woning en moet u vooraf schriftelijk bij ons aanvragen. De inrichting van uw woning zoals tapijt, gordijnen, verf en behang, vallen niet onder deze zelf aan te brengen veranderingen.

Veel gevraagd over zelf klussen

Hoe kan ik een zelf aangebrachte verandering (ZAV) aanvragen?

U kunt uw aanvraag op onze website indienen bij "Mijn Kennemer Wonen". In de aanvraag geeft u aan wat u aan uw woning wilt veranderen. Als u tekeningen of foto's heeft van de verandering, stuur deze dan ook op. Geeft u ook aan welke materialen u wilt gebruiken voor uw verandering. Uw aanvraag wordt binnen vijf werkdagen beoordeeld. Toestemming of een afwijzing ontvangt u schriftelijk.

Ik wil een verhoogd toilet en/of beugels. Kan ik dit bij Kennemer Wonen aanvragen?

Nee, Kennemer Wonen plaatst geen verhoogde toiletten, u dient hier zelf zorg voor te dragen. Wel dient u dit bij ons te melden door middel van een aanvraag voor een zelf aangebrachte voorziening (ZAV). Dan ontvangt u van ons een toestemmingsbrief met advies.

Een verhoogd toilet en beugels zijn vrij verkrijgbaar bij een bouwmarkt (de gemeente noemt dit algemene voorzieningen) en deze vallen buiten de WMO.  Ook via Medipoint of Evean kunt u dit zelf kopen.  Voor vragen over de WMO verwijs ik u naar uw gemeente. Ook kunt u voor informatie over dit onderwerp terecht op de website van de rijksoverheid.

Ik heb zelf aanpassingen aan mijn woning gedaan. Ik heb dit niet aangevraagd. Wat kan ik doen?

U kunt alsnog een aanvraag bij ons indienen via "Mijn Kennemer Wonen" op onze website. Vergoedingen zijn niet meer mogelijk. Als u geen toestemming voor de aanpassingen krijgt, dan moet u de aanpassingen verwijderen als u de woning verlaat.

Ik wil een zonnescherm, kan Kennemer Wonen deze voor mij plaatsen?

Kennemer Wonen plaatst geen zonneschermen. Het plaatsen en onderhoud is voor u zelf. In enkele gevallen is de kleur al vastgesteld, dan moet u hieraan voldoen.

Wilt u zelf een zonnescherm plaatsen dan moet u dit wel schriftelijk bij ons aanvragen. U kunt uw aanvraag op onze website indienen bij "Mijn Kennemer Wonen".

Mag ik de binnenkant van de deuren in mijn woning schilderen?

Ja u mag de binnenkant van de deuren in uw woning zelf schilderen. Dit mag alleen niet als het kunststof deuren betreft. 

Ik ga verhuizen. Mag ik mijn eigen keuken meenemen?

Een keuken hoort bij de woning. Als u zelf een andere keuken aanbrengt in de woning, moet u de keuken van Kennemer Wonen bewaren. Bij het verlaten van de woning, moet de keuken van Kennemer Wonen weer teruggeplaatst worden in originele staat.

Wanneer u een ZAV (zelf aangebrachte voorziening) aanvraag heeft ingediend voor het vervangen van de keuken zijn de afspraken daarover schriftelijk aan u bevestigd.

Ik wil een schotelantenne plaatsen, mag dat?

Voor het plaatsen van een schotelantenne heeft u altijd onze toestemming nodig. U kunt een aanvraag doen via "Mijn Kennemer Wonen". Heeft u nog geen account bij Kennemer Wonen, dan kunt u ook een brief sturen naar: Postbus 284, 1850 AG Heiloo of een e-mail sturen naar: info@kennemerwonen.nl. 

Ik wil zelf gaan klussen in mijn woning. Hoe kan ik een aanvraag doen?

U kunt uw aanvraag op onze website indienen bij "Mijn Kennemer Wonen".

Wat gebeurt er met de zelf aangebrachte veranderingen als ik ga verhuizen?

Zodra u de huur heeft opgezegd, plannen wij een afspraak in voor een voorinspectie. Bij deze inspectie geven wij aan welke veranderingen u mag laten zitten en welke veranderingen u moet verwijderen uit de woning. U kunt ook met de nieuwe huurder afspraken maken over eventuele overname van de veranderingen.

Wanneer krijg ik een reactie op mijn aanvraag zelf klussen?

Heeft u uw aanvraag bij ons ingediend, dan neemt onze medewerker vastgoedkwaliteit binnen twee werkdagen contact met u op als er nog vragen zijn, of u ontvangt een brief of e-mail dat wij uw aanvraag hebben ontvangen.


Als uw aanvraag is goedgekeurd of afgekeurd, hoort u dat binnen twee weken. Dan weet u ook of wij eventuele voorwaarden aan het klussen stellen

Wat zijn de richtlijnen voor het plaatsen van een schotelantenne?

De richtlijnen staan in onze folder Schotelantennes.

Mijn buren hebben een schotel geplaatst. Mag dat?

Een schotel mag geplaatst worden, maar moet wel aan een aantal richtlijnen voldoen. Deze vindt u in onze folder Schotelantennes.