interieur op verzoek (IOV)

In het verleden bepaalde Kennemer Wonen wanneer uw keuken, badkamer en/of toilet werd vervangen. Dit noemden we planmatige vervanging. Vanaf nu draaien we dat om. Wilt u een nieuwe keuken, badkamer en/of toilet? Dan vraagt u dit aan op onze website bij "Direct Regelen". Wij bekijken of uw woning aan de voorwaarden voldoet. Als dat het geval is, dan start het proces. Wij noemen dat Interieur op verzoek. 

Aanvragen interieurvervanging 2022

Jaarlijks stelt Kennemer Wonen een maximaal bedrag vast voor het vervangen van de badkamer, keuken en/of toiletruimte. Voor 2021 zijn inmiddels genoeg aanvragen binnen. U kunt daarom voor 2021 geen aanvraag meer doen. Vanaf heden is het wel weer mogelijk om een aanvraag in te dienen voor vervanging in 2022. Uw aanvraag wordt dan door ons beoordeeld en doorgezet naar de aannemer. De aannemer neemt binnen 6 weken contact met u op voor een inspectieafspraak waarbij hij de ruimtes in uw woning beoordeelt, inmeet en u de keuzemogelijkheden toont. De inspectie kan dus al in 2021 plaatsvinden, maar de uitvoering van de werkzaamheden zelf vindt niet eerder dan 2022 plaats.

Veel gevraagd over interieur op verzoek (IOV)

Is Kennemer Wonen altijd aanwezig bij de oplevering van de betreffende ruimte?

Nee, Kennemer Wonen is niet bij alle opleveringen aanwezig, dit doen wij steekproefsgewijs. De aannemer levert de ruimte altijd samen met u op. Eventuele opleverpunten worden zo snel mogelijk verholpen. 

Ik wil zelf materialen (bijvoorbeeld tegels of sanitair) leveren, kan dat?

Nee dat is helaas niet mogelijk. Als u de betreffende ruimte geheel naar eigen wens en smaak wilt inrichten, dan kunt u beter een ZAV (zelf aangebrachte voorziening) aanvraag bij ons indienen. U komt dan eventueel in aanmerking voor een (vaste) vergoeding afhankelijk van de materialen die u gebruikt.

Wanneer start de aannemer nadat ik een aanvraag heb gedaan?

Als uw aanvraag wordt goedgekeurd, dan start de aannemer ongeveer 2 tot 4 maanden nadat u de aanvraag bij ons heeft ingediend. Dit is geheel afhankelijk van het aantal aanvragen en de beschikbaarheid van de aannemer. 

Hoe laat komen de vakmannen om de werkzaamheden uit te voeren?

De werkzaamheden vinden plaats tussen 7:00 en 16:00 uur. Helaas kunnen er geen specifieke tijden worden afgesproken. U dient hier rekening mee te houden en ervoor te zorgen dat er iemand thuis is.

Hoe lang duurt een vervanging van een badkamer, toilet of keuken?

De gemiddelde tijdsduur voor een badkamervervanging is 10 werkdagen, voor een toiletvervanging 7 werkdagen en een keukenvervanging duurt gemiddeld 6 werkdagen.

Kan ik een nieuwe badkamer aanvragen?

U kunt een nieuwe badkamer bij ons aanvragen als hij 30 jaar oud is. Vul hiervoor het aanvraagformulier interieur op verzoek in op onze website. Als uw aanvraag bij ons binnen is, kijken wij of uw badkamer aan vervanging toe is.

Kan ik een nieuwe keuken aanvragen?

U kunt een nieuwe keuken bij ons aanvragen als hij 20 jaar oud is. Vul hiervoor het aanvraagformulier interieur op verzoek in op onze website. Als uw aanvraag bij ons binnen is, kijken wij of uw keuken aan vervanging toe is.

Kan ik een nieuwe toiletruimte aanvragen?

U kunt een nieuwe toiletruimte bij ons aanvragen als hij 30 jaar oud is. Vul hiervoor het aanvraagformulier interieur op verzoek in op onze website. Als uw aanvraag bij ons binnen is, kijken wij of uw toiletruimte aan vervanging toe is.

Stel dat het budget voor 'Interieur op verzoek' op is. Wat gebeurt er dan?

Jaarlijks stelt Kennemer Wonen een maximaal bedrag vast voor het vervangen van de badkamer, keuken en/of toilet op verzoek van huurders. Het kan gebeuren dat er in de loop van het jaar meer aanvragen binnenkomen dan het budget toelaat. Is dit het geval dan informeren wij u hierover op de website. In het opvolgende jaar kunt u weer een nieuwe aanvraag indienen op onze website.

Wat gebeurt er met mijn aanvraag interieur op verzoek als er toekomstplannen zijn voor mijn complex?

Het kan zijn dat wij op korte termijn plannen hebben voor uw woning. U moet dan denken aan grootschalige renovatie of sloop-nieuwbouw. Als dat het geval is dan keuren wij uw aanvraag af.

Kan ik ook extra’s kiezen?

Misschien wilt u iets extra’s om bijvoorbeeld uw keuken of badkamer helemaal naar uw eigen wens in te richten. Dit kan, wij noemen dit “meerwerk”. De kosten voor dit meerwerk zijn voor uw eigen rekening. U kunt uw wensen met de aannemer bespreken. Hij maakt een offerte voor u. Bent u akkoord met deze offerte dan regelt hij verder alles. U betaalt het meerwerk voor de start van de werkzaamheden aan hem. Kiest u voor meerwerk dan moet u rekening houden met een aantal voorwaarden: voorwaarden zelf aangebrachte voorzieningen

Welke keuzemogelijkheden heb ik?

De aannemer laat tijdens de inspectie in de woning zien welke keuzemogelijkheden wij standaard bieden.
Een voorbeeld van de keuzemogelijkheden voor de badkamer, toiletruimte en keuken: keuzeformulier badkamer en toilet en keuzeformulier keuken

Aan welke voorwaarden moet ik voldoen om in aanmerking te komen voor Interieur op Verzoek?

Om in aanmerking te komen voor Interieur op Verzoek dient u aan de volgende voorwaarden te voldoen: Voorwaarden en spelregels Interieur Op Verzoek

Hoe vraag ik een keuken, badkamer of toilet vervanging aan?

U kunt een nieuwe keuken, badkamer of toilet aanvragen door dit aanvraagformulier interieur op verzoek in te vullen. Als uw aanvraag bij ons binnen is, kijken wij of uw keuken, badkamer of toilet aan vervanging toe is.