alles over in- en uitschrijven

Bent u op zoek naar een huurwoning in de sociale -of vrije huursector? U kunt zich inschrijven bij SVNK. We bieden onze huurwoningen samen met woningcorporaties uit de regio Noord-Kennemerland en IJmond aan. Als woningzoekende hoeft u zich maar één keer in te schrijven om in aanmerking te komen voor een woning van één van deze corporaties. U heeft met uw inschrijving dan toegang tot het grootste bestand aan huurwoningen in Noord-Kennemerland en IJmond.

Veel gevraagd over alles over in- en uitschrijven

Ik sta ingeschreven als woningzoekende. Aan wie moet ik wijzigingen in mijn gegevens doorgeven?

Algemeen

U bent zelf verantwoordelijk voor het actueel houden van uw gegevens.

Uw gegevens kunt u aanpassen door via de website SVNK in te loggen op uw eigen account.

Sommige gegevens kunt u zelf niet wijzigen. Zoals het splitsen van uw inschrijving omdat u niet langer samen in een woning wilt wonen. Als u uw inschrijving wilt splitsen, neem dan contact op met één van de aangesloten corporaties.

Als er sprake is van een woningaanbieding of een interessepeiling kan er niet gesplitst worden en kan ook de woning niet aan u worden aangeboden. De inschrijving moet eerst worden gesplitst. Zorg er daarom voor dat eerst uw gegevens kloppen voordat u op een woning reageert.

Ik wil me uitschrijven als woningzoekende. Wat kan ik doen?

Algemeen

U kunt een e-mail sturen naar één van de deelnemende corporaties. De corporatie stuurt het verzoek dan door naar het SVNK.

Vervalt mijn inschrijving als ik niks van me laat horen als ik een woning aangeboden krijg?

Algemeen

Nee, uw inschrijving vervalt niet. Uw inschrijving wordt wel geblokkeerd als u voor de derde keer geen afbericht geeft als u een woning krijgt aangeboden.

 

Ik ben mijn inschrijfnummer kwijt, wat nu?

Algemeen

We kunnen uw inschrijfnummer via uw geboortedatum voor u opzoeken. Neemt u contact op met Kennemer Wonen via telefoonnummer (072) 8 222 888, dan kunnen we u verder helpen. 

Ik ben op zoek naar een (sociale) huurwoning. Waar kan ik me inschrijven als woningzoekende?

Algemeen

U kunt zich inschrijven via de website van SVNK.  Op de website vindt u de spelregels en de beschikbare (sociale) huurwoningen van alle woningcorporaties in de regio Noord Kennemerland. Met uw inschrijving kunt u zelf reageren op woningen.

De inschrijving kan alleen betaald worden via een éénmalige machtiging of een I-dealbetaling.

Wat voor regels gelden voor een inschrijving bij het SVNK?

Algemeen

Alle regels die gelden voor het vinden van een sociale huurwoning kunt u vinden op de website van het SVNK.

Op SVNK vind u ook het Tweede en laatste kans beleid. Kennemer Wonen houdt zich aan dit gezamenlijke beleid.

 

 

Ik wil gaan samenwonen, maar sta alleen ingeschreven. Kan mijn partner bij mijn inschrijving gezet worden?

Algemeen

Als uw partner niet staat ingeschreven bij SVNK kunt u uw partner op uw bestaande inschrijving bijschrijven. Dit kunt u zelf doen door via de website van SVNK in te loggen op uw account en uw partner als mede-inschrijver op te voeren. Dit is kosteloos. Uw partner krijgt een eigen inschrijfdatum.

Als uw partner zelf al ingeschreven staat bij SVNK, dan kunt u uw beide inschrijvingen door ons laten samenvoegen. Dit moet u schriftelijk bij ons aanvragen. Vermeld in uw verzoek uw persoonsgegevens en uw inschrijfnummers. Bij het samenvoegen van inschrijvingen behoudt u beiden uw eigen inschrijfdatum. En als u reageert op woningen gaat het SVNK uit van de langste inschrijfdatum. Bij een eventuele latere splitsing van de inschrijving behoudt ieder zijn eigen inschrijfdatum.

Als er sprake is van een woningaanbieding of een interessepeiling kan er niets gewijzigd worden en kan ook de woning niet aan u worden aangeboden. De inschrijving moet eerst worden gesplitst. Zorg er daarom voor dat eerst uw gegevens kloppen voordat u op een woning reageert.

Ik ben uitgeschreven. Hoe komt dat?

Algemeen

Het SVNK schrijft u uit als woningzoekende als u een woning accepteert

Kan ik mijn inschrijving ook laten splitsen nadat we samen op een woning hebben gereageerd?

Algemeen

Nee, splitsen kan niet als u al samen gereageerd heeft op een woning.

Meer informatie over het splitsen van uw inschrijfnummer vindt u op de website van SVNK.

Wij staan samen ingeschreven, maar gaan uit elkaar. Wie mag de inschrijving houden?

Algemeen

Als u samen op één inschrijfnummer staat ingeschreven als woningzoekende bij SVNK, en u wenst niet langer samen ingeschreven te staan, dan kunt u samen aanvragen uw inschrijving te splitsen. Gebruik hiervoor het splitsingsformulier splitsingsaanvraagformulier SVNK en stuur deze op naar een van de deelnemende woningcorporaties van SVNK..

Eén van u krijgt een nieuw inschrijfnummer, maar u behoudt allebei uw eigen inschrijftijd.

Meer informatie over het splitsen van uw inschrijfnummer vindt u op de website van SVNK.

Als er sprake is van een woningaanbieding, of u bent uitgenodigd voor een interessepeiling, kan er niet gesplitst worden en kan ook de woning niet aan u worden aangeboden. De inschrijving moet eerst worden gesplitst. Zorg er daarom voor dat eerst uw gegevens kloppen voordat u op een woning reageert.

Welke gegevens moet ik bij de hand hebben bij een inschrijving?

Algemeen

U heeft uw persoonsgegevens en uw verzamelinkomen nodig om u in te schrijven als woningzoekende.

Ik ben mijn wachtwoord vergeten. Wat moet ik doen?

Algemeen

Als u uw wachtwoord vergeten bent, kunt u op de website van het SVNK een nieuw wachtwoord naar uw e-mailadres laten sturen.

Mijn persoonlijke gegevens kloppen niet bij het SVNK, wat kan ik doen?

Algemeen

U kunt inloggen bij het SVNK om uw gegevens aan te passen.

Telt mijn vermogen ook mee bij inkomsten als ik reageer op een woning?

Algemeen

Nee, wij kijken alleen naar uw bruto verzamelinkomen.

Kom ik in aanmerking voor een sociale huurwoning als ik een koopwoning bezit?

Algemeen

U komt in principe niet in aanmerking voor een sociale huurwoning als u een koopwoning bezit tenzij u kunt aantonen dat de woning is verkocht dan wel in de verkoop staat.
Dit kunt u aantonen door het (voorlopige) verkoopcontract te laten zien of de aanmelding bij de makelaar dat de woning in de verkoop staat.

In geval van echtscheiding of relatieverbreking kunt u een bewijs aanleveren dat uw ex-partner de woning overneemt. Dit toont u aan met een akte van verdeling.