stadsvernieuwingsurgentie

​​Bent u al huurder van Kennemer Wonen en wordt uw huurwoning gesloopt? Dan heeft u recht op vervangende woonruimte. U krijgt dan stadsvernieuwingsurgentie.

Veel gevraagd over stadsvernieuwingsurgentie

Hoe kom ik in aanmerking voor een woning als stadsvernieuwingsurgent?

Algemeen

Om een nieuwe huurwoning te krijgen, moet u ingeschreven staan bij het SVNK. De gemeente geeft u een stadsvernieuwingsurgentie die gekoppeld wordt aan uw inschrijving bij het SVNK. Dit houdt in dat u met voorrang kunt reageren op woningen die voor u geschikt zijn en waarvoor de stadsvernieuwingsurgentie geldt. Dit is meestal alleen in de gemeente waar u nu woont.

Wat betekent stadsvernieuwingsurgentie?

Algemeen

Bent u al huurder van Kennemer Wonen en wordt uw huurwoning gesloopt? Dan heeft u recht op vervangende woonruimte. De gemeente waarin u woont geeft u een stadsvernieuwingsurgentie. Voorwaarde daarvoor is dat u aan de voorwaarden voldoet die in het Sociaal Plan vermeld staan. Als u reageert op een passende woning die geadverteerd wordt op SVNK heeft u met uw stadsvernieuwingsurgentie voorrang. Andere urgenten of stadsvernieuwingsurgenten met een langere inschrijftijd gaan dan voor u.